<em id="0a85b"><option id="0a85b"></option></em>

<abbr id="0a85b"></abbr>

      <nobr id="0a85b"></nobr>
        <tr id="0a85b"></tr>
        9久久伊人精品综合,亚洲一区精品视频在线,成 人免费va视频,国产一区二区三区黄网,99国产精品永久免费视频,亚洲毛片多多影院,精品久久久无码人妻中文字幕,无码国产欧美一区二区三区不卡
        學習啦 > 學習英語 > 英語聽力 > 大學英語聽力練習題

        大學英語聽力練習題

        時間: 玉蓮928 分享

        大學英語聽力練習題

          聽英語聽力時,走到大學校園的草坪,在更加輕松的環(huán)境里聽聽看。下面是學習啦小編給大家整理的大學英語聽力練習題,供大家參閱!

          大學英語聽力練習題

          聽力真題:

          Passage Two

          29.

          A. March 20 through April 2.

          B. March 21 through April 1.

          C. March 25 through April 1.

          D. March 26 through April 2.

          30.

          A. In the 19th century.

          B. In the 18th century.

          C. In the 17th century.

          D. In the 16th century.

          31.

          A. People must play jokes on friends on April Fool's Day.

          B. Sometimes jokes last until the end of April Fool's Day.

          C. People usually buy interesting gifts for each other on April Fool's Day.

          D. Young lovers often eat out for fun on April Fool's Day.

          聽力原文:

          Passage Two

          Unlike most of the other holidays, the history of April Fool's Day is not totally clear. [29]The closest point in time that can be identified as the beginning of this tradition was in 1582, in France. Before that year, the new year was celebrated for eight days, beginning on March 25 and lasting until April 1. With the reform of the calendar under Charles IX, a new calendar was introduced, and New Year's Day was moved to January 1. However, many people did not receive the news or refused to accept the new calendar and continued to celebrate the new year on April 1. These backward folk were labeled as "fools" by the general public. They were often sent on "fool's errands" or were made the target of other practical jokes. This evolved, over time, into a tradition of joke-playing on the first day of April. [30]The tradition eventually spread to England and Scotland in the 18th century. It was later introduced to the American colonies of both the English and French. Jokes performed on April Fool's Day range from the simple (such as saying, "Your shoe's untied!"), to the elaborate. Setting a room-mate's alarm clock back an hour is a common trick. Whatever the joke, the trickster usually ends it by yelling to his victim, "April Fool!" Practical jokes are a common practice on April Fool's Day. [31]Sometimes, elaborate practical jokes are played on friends or relatives that last the entire day. The news media even gets involved. For instance, a British short film once shown on April Fool's Day was a fairly detailed documentary about "noodle farmers" and how they harvest their crop from the noodle trees. April Fool's Day is a "for-fun-only" celebration. Nobody is expected to buy gifts or to take their "significant other" out to eat in a fancy restaurant. Nobody gets off work or school. It's simply a fun little holiday, but a holiday on which one must remain forever alert, for he may be the next April Fool!

          答案解析:

          Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.

          29. When was the new year celebrated in France before 1582?

          [C]解析:短文第2、3句提到:“可以被確認為愚人節(jié)傳統(tǒng)開始之日的最切近的年份是1582年,在法國。在此之前,新年從3月25日開始,4月1日結束,共慶祝8天。”因此選C。考查細節(jié),聽到什么選什么。考慮到各選項提到的起始日期均不相同,只要聽到原文中的March 25就可以正確作答。

          30. When did the tradition of April Fool's Day spread to England?

          [B]解析:短文提到,“該傳統(tǒng)最終在18世紀傳入英格蘭和蘇格蘭。”故選B。由選項知,本題肯定問時間。好在文中只提到一個18th century,故本題不難解答。

          31. What do we know from the passage?

          [B]解析:短文中提到,“有時候,對親友開的一些巧妙的現實玩笑會持續(xù)一整天。”B正確。由選項可推知,本題問人們在愚人節(jié)這一天會怎么做。“絕對化的選項不是答案”,因為這樣的話不合事實。可以由此排除A(must太絕對),C(usually,不見得)。本題也可以從時間副詞上找到解題鑰匙:sometimes不難聽出;until the end of the day與last the entire day同義替換。

          大學英語聽力試題

          聽力真題:

          Passage One

          26.

          A. They described it as a complete failure.

          B. They described it as wildly successful.

          C. They described it as adventurous.

          D. They described it as highly fortunate.

          27.

          A. A world ban on nuclear weapons.

          B. Japan's development of nuclear weapons.

          C. Suspending nuclear research in Japan.

          D. A world ban on nuclear technology research.

          28.

          A. Plotting to kill the president.

          B. Plotting to kill the Vice-president.

          C. Plotting to bombard the capital city.

          D. Plotting to overthrow the government.

          聽力原文:

          Passage One

          The space shuttle Discovery has safely returned to earth after 2 weeks in earth's orbit. Discovery commander Eileen Collins guided the shuttle to an easy landing at Edwards Air Force Base in California early Tuesday. [26]American Space Agency officials described Discovery's trip as wildly successful. But they refused to say when the shuttle may fly again. The Space Agency has suspended all future shuttle flights until it can discover why a piece of hard protective material broke off from Discovery. A similar incident damaged the Columbia space shuttle in 2003. Columbia was destroyed as it reentered earth's atmosphere.

          Japan has marked the 60th anniversary of the atomic bomb attack on the city of Nagasaki. The American bombings of Nagasaki and Hiroshima ended World War II. [27]Nagasaki Mayor Iccho Itoh called for a world ban on nuclear weapons. He urged Americans to ask if the United States needs thousands of nuclear arms to guarantee its security. A short time later, Prime Minister Junichiro Koizumi said he would work to keep Japan free of nuclear weapons.

          [28]In Cambodia, an opposition politician has been sentenced to 7 years in prison for plotting to overthrow the government. Cheam Channy was arrested in February after the National Assembly canceled his parliamentary protection from legal charges. He denies any wrongdoing. A court found Cheam Channy and opposition member Khom Peseth guilty. Khom Peseth received a 5-year prison sentence.

          Briefly, here again is the major news of the hour.

          The American space shuttle Discovery has safely returned to earth.

          Japan has marked the 60th anniversary of the atomic bomb attack on Nagasaki. And in Cambodia, an opposition politician has been sentenced to 7 years in prison for plotting to overthrow the government.

          答案解析:

          Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

          26. How did American Space Agency officials describe Discovery's trip?

          [B]解析:原文說,“美國宇航局官員稱,‘發(fā)現號’的旅程獲得巨大成功”。因此選B。本題符合“聽到什么選什么”的解題原則。wildly successful原詞再現,容易聽取。

          27. What did Nagasaki Mayor call for?

          [A]解析:預讀選項,全是名詞選項,核心詞匯是Japan,world ban,nuclear weapons/research/technology,development,suspending,推測可能問新聞的主題或細節(jié)。新聞提到,“長崎市市長伊藤一長呼吁全世界禁止核武器”,聽到什么選什么,由此選A。

          28. What was the charge against the two opposition politicians?

          [D]解析:第三則新聞開頭即稱,“在柬埔寨,一位反對派因密謀顛覆政府而被判入獄7年”,因此選D。選項都說plotting,只是該“陰謀”的具體內容不同。聽到新聞開頭的"plotting to..."時,集中注意力,就可以聽到D中的"overthrow the government"原詞再現了。

          大學英語聽力真題

          聽力真題:

          Passage Three

          32.

          A. National Similarities and Global Differences.

          B. World Culture and the Future of Schooling.

          C. National Differences, Global Similarities: WorldCulture and the Future of schooling.

          D. National Similarities, Global Differences: WorldCulture and the Future of schooling.

          33.

          A. The book was written by David Baker.

          B. We can find information on about 15 countries in the book.

          C. The professors started to write the book in 1994.

          D. The book compares public education systems around the world.

          34.

          A. Hungary, Malaysia and the Philippines.

          B. Hungary, Romania and the Philippines.

          C. Spain, Romania and the Philippines.

          D. Hungary, Australia and Iraq.

          35.

          A. School violence has nothing to do with the educational system.

          B. Schools should stop trying to raise scores.

          C. Schools should treat every student equally.

          D. Schools should divide students into "winners and losers."

          聽力原文:

          Passage Three

          [33]A new book by two professors at Pennsylvania State University compares public education systems around the world. [32]The book is called National Differences, Global Similarities: World Culture and the Future of Schooling.

          David Baker and Gerald LeTendre led a group of researchers who gathered information on about 50 countries. Some findings came from the Third International Mathematics and Science Study. That study took place in 1994 and again five years later.

          The professors say education is increasingly shaped by what they call "transnational forces". Officials in many countries are concerned about how their students compare with students in other countries.

          Each part of the book develops a different subject researched in schools around the world. One of the subjects is violence among students. [34]The professors say countries with the most school violence include Hungary, Romania and the Philippines.

          They say the United States is somewhere in the middle, above nations like New Zealand, Canada, South Korea, Spain and Australia. The findings are based on reports from students.

          [35]Professor Baker says inequalities in educational systems act as an influence.He says schools that are sharply divided between "winners and losers" in math have higher levels of violence. "This does not mean that nations should stop trying to raise scores," he says. "But they should be careful to raise the performance among all students."

          答案解析:

          Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.

          32. What is the title of the book?

          [C]解析:C是由短文提到的書名照搬下來的選項。四個選項都是專有名詞,或者問短文的主旨大意,或者問別的什么標題。C、D的差異只在一個詞上(similarities與differences),聽錄音時要多注意。

          33. What can we learn about the book from the passage?

          [D]解析:短文第1句即提到,賓夕法尼亞州立大學的兩位教授的一本新書比較了世界各地的公共教育體制。因此D正確。短文第1句往往是出題的重點。聽到什么選什么。

          34. Where did the study find the most school violence?

          [B]解析:文中提到:“兩位教授說,校園暴力最多的國家包括匈牙利、羅馬尼亞和菲律賓。”因此B正確。讀題可知,本題問到幾個國家名稱,這幾個國家有著某種共同點。聽錄音時,可一項項“對號入座”。語義強調之處會出題,文中the most school violence成了選項的標志。

          35. Which opinion would Professor Baker support?

          [C]解析:短文最后說到:“Baker教授說,教育體制的不平等產生了影響。”C正確。A、B、D的觀點也可以對照短文最后的內容一一排除。此外,絕對化的選項不是答案,可排除A。B、D的觀點也不符合一般情理。

          

        看過大學英語聽力練習題的人還看了:

        1.大學英語聽力練習材料

        2.大學英語六級聽力模擬

        3.大學英語4級聽力訓練

        4.大學英語聽力

        5.如何正確進行英語聽力練習

        3409578 主站蜘蛛池模板: 综合激情丁香久久狠狠| 最新国产精品好看的精品| 91人妻无码成人精品一区91| 亚洲天堂自拍| 国产免费午夜福利在线播放| A级毛片无码久久精品免费| 无码高潮少妇毛多水多水免费| 春雨电影大全免费观看| 亚洲国产精品一区二区第一页| 国产精品尤物在线| 国产精品一区二区黄色片| 成人精品视频一区二区三区尤物| 亚洲不卡av不卡一区二区| 疯狂做受XXXX高潮国产| 国产另类ts人妖一区二区| 国产偷自一区二区三区在线| 欧洲熟妇色xxxxx欧美| 国产毛片三区二区一区| 99热精国产这里只有精品| 亚洲第一福利视频| 久久婷婷五月综合97色直播| 天堂√在线中文官网在线| 日韩理伦片一区二区三区| 国产精品无码2021在线观看| 麻豆成人久久精品二区三| 亚洲一区二区偷拍精品| 久久久亚洲欧洲日产国码αv| 韩国无码AV片午夜福利| 亚洲欧美国产精品久久| 亚洲av免费看一区二区| 精品一区二区不卡无码av| 日韩一区二区三区不卡片| 免费激情网址| 日韩欧美在线综合网另类| 18禁无遮挡啪啪无码网站破解版| 中文字幕v亚洲ⅴv天堂| 亚洲国产精品一二三区| 草草地址线路①屁屁影院成人| 国产精品自在自线免费观看| 国产欧美一区二区日本加勒比| 亚洲亚洲人成综合丝袜图片|